Dag 6: Steffisburg

Normaal gezien stond er vandaag een wandeling op de planning, maar er wordt terug onweer voorspeld rond de middag en we willen niet naar een mooi uitzichtpunt wandelen om daar dan in de regen te staan. Dus we laten het plan varen en kijken eens wat er in de buurt te doen is.

We zitten niet ver van Bern, de hoofdstad van Zwitserland, dus we besluiten er een daguitstapje van te maken.

Parkeren in het centrum is extreem duur, dus we zoeken een plekje erbuiten en stappen dan nog 2,5 km richting het centrum.

Bern heeft heel veel overdekte galerijen en straatjes. Ideaal om dus wat rond te kuieren, ook als het regenachtig is!

We draaien ook een keertje aan het rad van de Lidl (er opent net een nieuwe winkel) en zo scoren we een gratis icetea en totebag, haha!

’s Middags delen we een wrap met kip en ergens halverwege doen we nog een koffiestop!

Als je in de buurt bent van Bern, kan je hier zeker eens passeren, maar er voor omrijden zouden we niet doen. Onze voorkeur gaat toch meer uit naar de zuiderse steden! Bovendien is het ook zo duur, waardoor shoppen helemaal niet leuk meer is 😉, alles is minstens 30-40% duurder dan in België. We zagen bijvoorbeeld een lekker (mini) gebakje (een gepimpte melocake) en wilden dit kopen voor bij de koffie, maar toen we de prijs hoorden, lieten we dat idee al snel varen: 7 euro per gebakje! Wat?! 2 mini hapjes en ’t is op 😉! Niet dat we gierig zijn, maar dat was toch wel serieus overpriced.

’s Avonds eten we in Thün. De zon is er en we kunnen buiten eten! We zoeken een plekje op het terras van ‘Parada 30’, een mexicaans restaurantje. We nemen er een enchillada en quesedilla met kip, met een wijntje erbij. Héél lekker!! We wandelen nog een beetje rond en het is er nu heel gezellig met alle gevulde terrasjes langs de rivier.

Leave a comment