Dag 5: Mühlehorn – Steffisburg

Wanneer we bijna klaar staan om te vertrekken, krijg ik een whatsappje van Maja, de jonge eigenares van het studiootje: ‘in 15 min staan er warme croissants voor de deur’ 😊!

Mmm, daar zeggen we geen neen tegen! We openen de deur en er staat een rieten mand met een karafje sinaasappelsap en een mandje met warme croissants + 2 energierepen voor tijdens de wandeling. Superlief!

Het is terug regenachtig vandaag, voor de verandering :-s! Maar het zou moeten verbeteren, dus we wagen het er weer op.

We rijden in zo’n 30 min naar het dorp Weisstannen, waar we parkeren en de wandeling willen doen naar de ‘Wasserfall-arena Batöni’.

Tim had deze wandeling ‘gevonden’ in zijn zoektocht naar watervallen op google maps, dus het is hier totaal niet toeristisch en zo hebben we het graag!

Het pad gaat vrijwel meteen naar omhoog en hoe…steil bergop seg! Pffff….beikes! Vooral vervelend omdat we steeds denken of het wel de moeite waard zal zijn met zo’n weertje. Het regent wel niet, maar de wolken hangen zodanig laag dat je de bergtoppen moeilijk ziet (en misschien de watervallen ook niet?!). Maar we stappen verder en ondertussen zijn we de calorietjes van de croissant aan het verbranden zeker 😉?!

Af en toe moeten we langs papperige smalle wandelpadjes, dus het is opletten om niet uit te glijden en los in de modder te vallen!

We vertrekken in de wolken, maar stilletjes aan klaart het wat op en is de bergflank aan de overkant helemaal zichtbaar, jeej! Daardoor zien we in de verte al een klein stukje van één grote waterval, dus we weten waar we naartoe stappen. Nog een klein beetje stijgen en we zijn er! Waaaaauw, héél mooi hier én veel mooier dan verwacht! Precies IJsland. Je hebt hier zicht op 3 watervallen naast elkaar. Van links naar rechts heb je de Piltschinabachfall (81 m), de Sässbachfall (86 m) en de Muttenbachfall (45 m). De lange, grote hangbrug lijkt mini in contrast met de grootte van de vallei.

We klimmen nog wat hoger zodat we een zicht hebben vanuit de hoogte en lopen er een tijdje rond! Supermooi.

Na een uurtje houden we het voor bekeken en keren we terug naar beneden.

Tegen 12u30 zijn we terug aan de auto. We hebben alweer honger 😉 dus we eten eerst een boterhammetje en rijden dan door naar de volgende bestemming: Steffisberg. Een ritje van ongeveer 3u15 rijden, dus we maken een kleine pitstop en halen een koffietje voor in de auto halverwege!

Voor we inchecken, passeren we nog langs het supermarktje om de hoek en kopen wat spulletjes voor een ontbijt voor morgen en erna gaan we rechtstreeks naar onze kamer. Amai, die douche doet alweer zo’n deugd!

In de vooravond rijden we naar Thün, de stad hier vlakbij. We lopen er nog een beetje rond en gaan een bagel eten in Mani’s bagels & coffee!

We gaan vroeg onder de wol, ons pijp is uit na 4 dagen wandelen!

Leave a comment