Dag 8: Lago Maggiore

In de ijskast op de kamer liggen er yoghurtjes, hesp, philadelphia, etc. Er staat ook een hartig en zoet mandje klaar met voorverpakte dingen: beschuitjes, chocoladekoekjes, grissini, taralli, etc.

’s Ochtends moeten we enkel een whatsappje sturen met wat we wensen om te drinken en dan komt de eigenaar dat brengen op het terrasje voor de kamer. Het worden 2 lekkere cappucino’s, vergezeld van een (mierzoete, typische Italiaanse) croissant.

We gaan vandaag een dagje naar Milaan, op zo’n uurtje rijden van hier. We zoeken een overdekte parking aan de rand van de stad en wandelen dan te voet richting het centrum. De temperatuur geeft 28gr aan en we zijn blij dat het half bewolkt is want het is warm!

We stappen langs verschillende (kleinere) wijken (de Brera wijk is de gezelligste, vinden we) tot we zin krijgen in een ijsje 😊! Dat halen we iets buiten het toeristische centrum in ‘gelato fatto con amore’. Italië = kleine bolletjes, dus we nemen elk een potje met 3 smaakjes, yum!

We wandelen verder de benen van onder ons lijf, via de ‘duomo’, langs de grote galerijen, langs de ellenlange winkelstraten, enz.

In de vooravond gaan we een apéro drinken in de wijk San Marco. Je bestelt hier een drankje en je krijgt er ‘gratis’ een schoteltje met aperitiefhapjes bij. De goesting in eten wordt zo terug aangewakkerd 😉!

’s Avonds gaan we eten in restaurant ‘La Cantina del Gianonne’. We bestellen 2 prosecco’s en nemen een bordje burrata met prosciutto crudo voor erbij. En als hoofdgerecht wordt het de risotto met een ‘bolletje’ parmezaan en de romige tagliolini met geraspte truffel (komen ze aan tafel boven je bordje raspen). Mmmm, terug heerlijk! Vooral de burrata en de tagliolini zijn superlekker!

We wandelen van hieruit terug richting de parking en wanneer we daar arriveren, geeft de stappenteller 21km aan 😉!

Leave a comment